Fastigheten

The Corner House är ett vackert designat hus i ­hörnan av Adolf Fredriks Kyrkogata / Luntmakargatan. Huset är ritat av Wingårdhs Arkitekter och erbjuder ett svårslaget centralt boende som kryddats med vackra inredningsdetaljer – handplockade av Paris Forino – en av New Yorks mest eftertraktade och uppskattade inredningsdesigners.

Bakom den ljusa och härliga fasaden, med ­smidesbalkonger och mosaikdetaljer hittar du allt från luftiga och smart planerade 2:or till 7:or i etage. Huset har en gemensam terrass och har självklart bekvämligheter så som tillgång till garage, barnvagns- och cykelförråd.

Lägenheterna

Lägenheterna har stora härliga fönster och balkonger, ­vilket öppnar upp rummen och släpper in maximalt med ljus. Penthouselägenheterna har dessutom stora och generösa ­terrasser som bildar ett extra rum. Alla lägenheter i The Corner House har en hög utrustningsnivå och präglas av utsökt design, vackra mönster och material så som trä, marmor och mässing.

Badrummen är byggda för harmoni och njutning. De vackert mönstrade marmorgolven, duschväggarna av glas, mässingsdetaljerna och de platsbyggda tvättställskommoderna – Här hittar du de specialdesignade detaljerna som förhöjer var­dagen. Samma höga standard och detaljkänsla genomsyrar kök och vardagsrum. Kort sagt; här är allt genomtänkt och ingenting har lämnats åt slumpen.

Designat av Paris Forino

Paris Forino är ett av de senaste stjärnskotten på New Yorks designhimmel. Hennes formspråk kännetecknas av en genomtänkt blandning av det traditionella och ­moderna. Man kan ana en chic elegans med tydliga blinkningar åt det fräscha och glamorösa.

Paris driver idag ett av New Yorks hetaste ­företag inom inredningsdesign med en rad prestige­fulla uppdrag för bland annat exklusiva bostads­projekt, restauranger och hotell.

När Paris fick frågan om att ta hand om inredningsdesignen i ett nytt hus i Stockholm blev hon väldigt smickrad.
– Sverige ligger så långt fram inom design, mode konst och kultur, så det var en ära för mig att få vara med och bidra. Och arkitekturen som Wingårdhs arkitekter har skapat har varit en mycket fin grund för mig som designer att stå på. Ja, projektet har genomsyrats av en stor kreativ frihet vilket gjort att jag har fått möjligheten att skapa något unikt. Ta badrummen till exempel; De har fått unika och specialdesignade tvättställskommoder som harmonierar fint med den glasade duschväggen och det vackra marmor­golvet, säger Paris.

– I New York är det väldigt populärt att blanda in industriella element i designen, berättar Paris. Det har vi även försökt föra över på The Corner House. Därför har lägenheterna fått vackra och mässingsdetaljer i både kök och badrum, vilket ger ett smart och elegant intryck.

– Det här är ett prestigejobb där vi har ­satsat ­mycket på vackra mönster och spännande ­material och detaljer i både de publika utrymmena och i lägenheterna, säger ­Paris ­Forino. Många av detaljerna och rummen är dessutom specialdesignade enbart för The Corner House. Ja, vi har gjort allt för att det här ska vara en spännande plats att bo på och alla ska kunna känna sig hemma avslutar Paris.